Zamknięty przez: kryszka Sro Maj 27, 2009 10:04 pm |
Jak ma wyglądać stoisko Forumowe na targach.?? |
Autor |
Wiadomość |
@Mac-erson
Administrator forum.wesele-lodz.pl
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 2:46 pm Jak ma wyglądać stoisko Forumowe na targach.??
|
|
|
Hejka.
Jako, że jako Forum i Portal pierwszy raz będziemy mieli okazję zaprezentować się zwiedzającym mam prośbę o wasze sugestie odnośnie wystroju stoiska, co można umieścić, jakie atrakcje dla zwiedzających itd itd.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i rady. Liczę na waszą twórczą pomoc. |
|
|
|
|
jpuasz
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 12:35 am
|
|
|
Hmmm no w sumie ciężko powiedzieć Na pewno logo forum i portalu a co do atrakcji, to.. no kurczę ciężko cokolweik wymyślić Może jakąś prezentację nt forum - przedstawiającą jego dobre strony, czyli wiele przydatnych informacji, baza firm na portalu, cenne wskazówki i rady forumowiczów, itd, itp No niewiem jak coś bardzoiej konkretnego mi przyjdzie do głowy, to napiszę |
_________________ Pozdrawiam
Paulina
|
|
|
|
|
*Asiek
Moderator Czarownica vel Anioł
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 8:34 am
|
|
|
Na pewno pochwalić się ile to już lat forum istnieje, jego aktywnością i pomocą.
No i stawiałabym na ulotki, ulotki i jeszcze raz ulotki!
Adres forum nie jest prosty do zapamiętania tak "od ręki" (te kropki, myślniki...) - a tak jak ktoś będzie miał ulotkę to łatwiej tutaj trafi, a nie na inne fora weselne, których od groma w necie. |
|
|
gosc [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 12:29 pm
|
|
|
nie wiem czy w Hali Sportowej jest możliwość podŁączenia do sieci ale jeśli tak to może ustwić kilka stanowisk komputerowych/laptopowych z wŁączonym forum, żeby ludzie mogli się zapoznać z forum i portalem. Tylko nie wiem czy jest to technicznie wykonalne |
|
|
|
|
*lmyszka
Moderator EL jak elmyszka :P
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 7:14 pm
|
|
|
sięc pewnie jest bezprzewodowa ( ale ręki nie dam uciąć ) tylko kto udostępni laptopy żeby tak sobie stały co do ulotek to bardzo dobry pomysł, tak samo można postawić jakieś cukiereczki takie jak są te mini nie wiem czy jest na to jakiś fundusz ale np. pare osób mogło by mieć takie koszulki z logo forum czy jakoś tak |
|
|
@Mac-erson
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 9:15 pm
|
|
|
No koszulki ciekawy pomysł, tyle czy nie będzie za zimno w tej wielkiej Hali Sportowej ? |
|
|
|
|
*lmyszka
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 9:27 pm
|
|
|
kurde no fakt, w tamtym roku nie było za ciepło no ale w sumie to nie problem, przcież taką koszulkę można założyć na golf i też dobrze będzie ja tam mogę założyć |
|
|
*Asiek
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 9:40 pm
|
|
|
lmyszka napisał/a: | no ale w sumie to nie problem, przcież taką koszulkę można założyć na golf i też dobrze będzie |
Też mi to przyszło na myśl. Większy t-shirt pasuje na każdą bluzkę z długim rękawem (a nawet jest modne , tzw. double look ). |
|
|
@Mac-erson
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 10:15 pm
|
|
|
Dowiedziałem się w sprawie ulotek, plakatów, koszulek.
Koszulka wyniosłaby około 15zł i jest możliwość nadruku jakiegoś loga - forum i napisu (np. nicka - forumowicza) z przodu lub z tyłu.
W jakim kolorze takie koszulki ? białe ?
Zobaczymy jak z naszym budźetem forumowym, planujemy wydać 1000zł na wszystko
Jak się zmieścimy to zrobimy koszulki dla chętnych a jak nie to najwyżej część (np. z 10zł) pokryłyby chętne forumowiczki na taką koszulkę |
|
|
|
|
cosola
full-time mum
Wiek: 41 Dołączyła: 04 Sty 2007 Posty: 730 Skąd: Łódź/Leicester, UK
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 10:36 pm
|
|
|
Pomysł z koszulkami bardzo mi się podoba
Warto pochwalić się statystyką forum:od kiedy działa, ilu jest użytkowników, ile odwiedzin dziennie, ile postów dziennie, jak dużo adresów, kontaktów itp.
Może jakiś plakat czy coś |
|
|
*lmyszka
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 8:07 am
|
|
|
koszulki to białe albo czarne zależy co na nich by sie znalazło ja tam wolę czarną |
|
|
klarysa
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 10:19 am
|
|
|
a moze na ulotce czy plakacie cytaty forumowczow, zwlaszcza tych, ktorzy juz mieli slub, z opiniami = przykladami w czym im forum pomoglo. no i jak najwiecej nas tam rozesmianych tez nie zaszkodzi |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 11:30 am
|
|
|
Mac - przesłałbyś mi na e-maila rzut stoiska i rozmieszczenie na hali to może wymyślę coś ciekawego.
Co do ulotek - może cytaty z wątku "jak znalazłeś forum?" Widziałam tam dzisiaj dużo pochlebnych opinii. Umieściłabym jeszcze tytuły wybranych wątków - pomocnych i ciekawych. |
|
|
@Mac-erson
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 8:49 pm
|
|
|
kryszka napisał/a: | Mac - przesłałbyś mi na e-maila rzut stoiska i rozmieszczenie na hali to może wymyślę coś ciekawego.
Co do ulotek - może cytaty z wątku "jak znalazłeś forum?" Widziałam tam dzisiaj dużo pochlebnych opinii. Umieściłabym jeszcze tytuły wybranych wątków - pomocnych i ciekawych. |
Nie wiem gdzie będzie nasze stoisko na hali jeszcze. jak coś dam znać.
Co do stoiska to planujemy:
1) laptop z internetem + rzutnik - pokazane forum online
2) stolik + krzesełka, gdzie będzie można wypić kawkę, herbatkę... koniaczek
3) stojak trójkątny na przodzie stoiska - po obu stronach stojaka banner portalu i forum
4) jakiś plakat
5) jakieś kolorowe światełka stacjonarne (pary) dla podświetlenia stoiska.
6) stoliczek z ulotkami, wizytówkami...
Jak macie jakieś propozycje to piszcie, bo nie ma więcej pomysłów.
Co do ulotki naszego Forum Weselnego to napisałem wstępnie tak:
Największe Łódzkie Forum Weselne
www.forum.wesele-lodz.pl
- tysiące tematów dotyczących organizacji ślubu i wesela w woj. łódzkim
- ponad 2500 zarejestrowanych forumowiczów
- przyjazna, rodzinna i kulturalna atmosfera
- porady, komentarze dyskusje, dzięki którym Twój ślub będzie wyjątkowy a noc weselna cudowna i niezapomniana
- zapraszamy również mężatki i młode mamy (specjalne podforum dla Was)
Można dodać jeszcze jakieś Wasze opinie i przykłady.
Jeśli można to pomóżcie wspólnie zredagować naszą ulotkę. Czekam na propozycje zmian i konkretnych przykładów z forum.
W piątek muszę oddać ulotkę do druku, żeby zdąrzyć na czas
PS. Acha - w jakim kolorze te koszulki czarne czy białe ???????? |
|
|
|
|
*lmyszka
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:20 pm
|
|
|
czarne |
|
|
Aniaa
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 10:04 pm
|
|
|
Jeśli mogę mieć coś do powiedzenia, to mnie też bardziej podobają się czarne koszulki. Z doświadczenia wiem, że na czarnym dużo widoczniejsze są różne napisy( zwłaszcza jak są na jakimś tle)- bardziej wpadają w oko, może dzięki kontrastowi.
Białe czasami moga wyjść takie "nijakie", mało zauważalne. |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 9:53 am
|
|
|
W sumie to koszulki powinny być jasnobłękitne jak forum. Choć fakt, że czarne bardziej rzucają się w oczy.
I napisałabym na nich tylko http://forum.wesele-lodz.pl, nic więcej.
Mac-erson napisał/a: | Co do stoiska to planujemy:
1) laptop z internetem + rzutnik - pokazane forum online
- nie wiem jaka jest wielkość stoiska, ale na standardowej ścianie szerokości 95 cm obraz z rzutnika jest mało widoczny - dobrze by było poszerzyć ten obszar jakiś ekranem albo ustawić w rogu stoiska ukośną ściankę - jaki jest metraż stoiska?
2) stolik + krzesełka, gdzie będzie można wypić kawkę, herbatkę... koniaczek
3) stojak trójkątny na przodzie stoiska - po obu stronach stojaka banner portalu i forum
- pozwoli ci organizator zająć przestrzeń ciągu komunikacyjnego? jak nie, to może zaraz nad stoiskiem (h 250 cm)?
4) jakiś plakat
- umieściłabym go przy wejściu do hali, przy kasach czy głównym wejściu do części wystawowej
5) jakieś kolorowe światełka stacjonarne (pary) dla podświetlenia stoiska.
- super, ale najlepiej jakby były widoczne z daleka
6) stoliczek z ulotkami, wizytówkami...
- stoliczek jest za niski - lepsza jest lada o wysokości 100 cm - pod nią od strony stoiska jest półka i zmieści się reszta ulotek, herbatka, kawka itp., bo zaplecza pewnie nie będzie
Co do ulotki naszego Forum Weselnego to napisałem wstępnie tak:
Największe Łódzkie Forum Weselne
www.forum.wesele-lodz.pl
(czy aby na pewno z www? mi się wolniej otwiera, szybciej jest http://forum.wesele-lodz.pl)
może trochę zmienić kolejność (i trochę poprawiłam):
- tysiące tematów dotyczących organizacji ślubu i wesela w woj. łódzkim
- ponad 2500 zarejestrowanych forumowiczów
- porady, komentarze, dyskusje, dzięki którym Wasz ślub będzie wyjątkowy, a noc weselna cudowna i niezapomniana
- przyjazna, rodzinna i kulturalna atmosfera
- zapraszamy również mężatki i mamy (specjalne podforum dla Was)
(a żonatych i tatusiów nie? ) |
Wkleiłbyś jpg tego plakatu - spojrzelibyśmy dokładniej. |
|
|
Aniaa
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 1:30 pm
|
|
|
To żeby koszulki były bardziej wizualnie kojarzące się z forum, to można na czarnej koszulce wstawić błekitne tło, na którym napisany bedzie adres internetowy. |
|
|
@Mac-erson
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 2:47 pm
|
|
|
Ok. Czyli koszulki czarne. Jeszcze pytanko odnośnie napisów, loga na koszulkach.
Czy w kolorze błękitnym czy różowym. Róż chyba by wyglądał ładnie na czarnym.
Dajcie swoje opinie. |
|
|
|
|
*lmyszka
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 2:59 pm
|
|
|
róż by wyglodał ładnie ale czy kojarzy się z forum?? jeśli bym by to jasny błękit też ładnie by się kontrastował |
|
|
@Mac-erson
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 3:07 pm
|
|
|
kryszka napisał/a: |
Poproszę o poradę jakie cytaty można umieścić. Z góry dzięki.
Dzisiaj o 21-szej spotykam się z kolega grafikiem i bedziemy składac to do druku. |
|
|
|
|
*Asiek
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 4:48 pm
|
|
|
Ja bym jeszcze dorzuciła do tych ulotek, że forum istnieje już od 2003 roku. To naprawdę długo jak na fora internetowe i jest się czym chwalić. |
|
|
*lmyszka
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 5:07 pm
|
|
|
znalzłam coś takiego w dziale : Jak trafiliście na forum :
narzeczona
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 2:40 am
Jak się zręczyłam to weszłam na google i wpisałam wesele łódź. To bardzo przydatne forum, miłe ludziska, więc weszłam, a Wy mnie przygarneliście.
cosola
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 10:08 pm
Ja również trafiłam tu dzięki wyszukiwarce Google, wystarczy wpisać "wesele łódź forum" i już pojawia się odpowiedni link, to jedna z najpopularniejszych stron o tematyce ślubnej
=MiLi=
wysłany: Pon Lut 05, 2007 6:10 am
Hehe mój Tata znalazł i powiedział, żebym sobie poczytała, może coś tu znajdę interesującego i tak już zostałam
Aniadamowicz
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 7:35 am przypadek
Ja tez trafiłam przypadkiem tzn. szukając informacji o salonach ślubnych na stronach www.
Musze przyznać że portal i wy forumowiczki ułatwiłyscie mi życie... czerpiąc z informacji zgromadzonych na forum, organizacja ślubu stała się łatwiejsza i zdecydowanie przyjemniejsza.
Claudinelle
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:38 am
Witajcie
Trafiłam TUTAJ dzięki moim znajomym
I dziękuje im ze takie właśnie Forum założyli ....
POZDRAWIAM NAJMOCNIEJ
olcia6
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 8:51 am
Ja znalazłam forum w wysziukiwarce, cokolwiek w związku z weselem wpisałam w wyszukiwarke zawsze wyskakiwała mi stronka forum. Tak mnie to zaciekawiło,że sama postanowiłam je przejrzeć. Okazało się, że już wyszukiwarka do niczego nie będzie potrzebna, bo są tu wszystkie potrzebne informacje ! Poza tym moi znajomi bardzo polecali to forum, co utwierdziło mnie w tym przekonaniu. Polecam wszystkim ! |
|
|
Aniaa
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 7:38 pm
|
|
|
Myślę, że błękitny ładnie będzie się wyróżniał na czarnym tle, różowy też, ale może rzeczywiście bardziej z forum kojarzy się błękitny. |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 7:59 pm
|
|
|
O, świetny ten pomysł Asiek z napisaniem daty powstania forum.
Dodałabym jeszcze może jakieś info o konkursach (przekupstwo ) i atrakcyjnych nagrodach + może info jakie to nagrody i kto je ufundował.
Co do cytatów to widzę, że lmyszka już napisała o co mi chodziło.
Jeszcze kilka trochę starszych:
Wysłany: Wto Lut 10, 2004 5:10 pm
marchefka napisał/a: | Ja tu zostałam przemocą ściągnięta ))
Ale coś mi się wydaje, że nie będę tego żałować, bo tu jest spooro więcej fajnych tematów niż na innych forach ślubno-weselnych
I jakaś atmosfera strasznie miła ))) |
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 3:19 pm
tysia napisał/a: | a mi podal ta strone moj brat i mowil ze sam z niej korzystal w trakcie przygotowan do swojego slubu. |
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 12:12 pm
bacha napisał/a: | Ja trafiłam na waszą stronke chyba jak większość.Szukałam coś na temat ślubu.?ałuje tylko,że to forum znalazłam po załatwieniu sali.Nawet nie wiedziałam,że mamy tyle sal weselnych w Łodzi.Jaka szkoda... |
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 3:32 pm
Anisthea napisał/a: | ja wypłakiwałam się psiapsiule na gg, że sali znaleźć nie mogę, że się boję jak głupia i się denerwuję i sama nie wiem od czego zacząć... i ona mnie pocieszyła: dała mi sznurka do Was
dzięki Wam znalazłam wymarzoną salę... i mnóstwo innych cennych informacji
dziękuję |
Jeszcze znalazłam wątek o uzależnieniu od forum, ale to by mogło raczej odstraszyć.
Aha - na koszulkach widziałabym raczej jasnobłękitny niż różowy. Bleeee
[ Dodano: Czw Sty 10, 2008 8:10 pm ]
Podsumowując cytaty, trudno wybrać 2-3 najlepsze. Wybrałam te w wersjach skróconych, bo powinny to być krótkie hasła szybkie do przeczytania i zapamiętania:
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 2:40 am
narzeczona napisał/a:
[...]To bardzo przydatne forum, miłe ludziska, więc weszłam, a Wy mnie przygarneliście.
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 7:35 am
Aniadamowicz napisał/a:
Musze przyznać że portal i wy forumowiczki ułatwiłyscie mi życie... czerpiąc z informacji zgromadzonych na forum, organizacja ślubu stała się łatwiejsza i zdecydowanie przyjemniejsza.
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 8:51 am
olcia6 napisał/a:
Ja znalazłam forum w wysziukiwarce [...]. Okazało się, że już wyszukiwarka do niczego nie będzie potrzebna, bo są tu wszystkie potrzebne informacje !
Wysłany: Wto Lut 10, 2004 5:10 pm
marchefka napisał/a:
[...]jest spooro więcej fajnych tematów niż na innych forach ślubno-weselnych
I jakaś atmosfera strasznie miła )))
Wysłany: Pią Mar 17, 2006 12:12 pm
bacha napisał/a:
Nawet nie wiedziałam,że mamy tyle sal weselnych w Łodzi.Jaka szkoda... |
Ostatnio zmieniony przez kryszka Czw Sty 10, 2008 8:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
@Mac-erson
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 8:46 pm
|
|
|
dzięki dziewczyny. |