Rajstopy, pończochy na pas, samonośne, ... |
Autor |
Wiadomość |
kancia5
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 2:32 pm
|
|
|
A ja na pewno będę miała pończoch samonośne, możliwe że z paskiem. Dla mnie jednak problemem jest ich kolor. Bo do białej sukienki jakoś mi cieliste nie pasują, a zresztą jak już ktoś wyżej napisał, w tym można chodzić na co dziń. A białe mi się nie podobają. Za to jak długo tańczę w kabaretkach to mnie stopy bolą - może przez to, że te sznureczki się wżynają. Więc chyba kupię jakieś białe pończoszki, ale takie strasznie cienkie - jakieś 10 den. Wtedy ta biel nie będzie tak razić. |
|
|
|
|
Tissaia
pani stara*
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 12:20 am
|
|
|
W kabaretkach niejedno wesele przetańczyłam, ale buty muszą być superwygodne, bo warstwa osłonna w postaci lycry w kabaretkach nie występuje.
Jestem praktycznie zdecydowana na pończochy samonośne lub podkolanówki. Pasy mnie wkurzają, bo zawsze mam fobię, że wszystko się odepnie, dlatego preferuję je tylko w alkowie |
_________________ *Mój wieczór panieński, etap szaleństw w klubie, przyplątuje się jakiś facet i zwraca do mojej zamężnej już wtedy koleżanki:
-To ty jesteś ta panna młoda?
Koleżanka:
-Nie, ja jestem już pani stara...
Mission accomplished 06.06.09. :) |
|
|
|
|
doni_iza
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:27 am
|
|
|
Ja już zakupiłam sobie dwie pary samonośnych pończoch gatta z szeroka koronką. |
|
|
Tissaia
pani stara*
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 11:08 pm
|
|
|
Kupiłam sobie próbnie samonośne białe 20 den, ale chyba poszukam cieńszych, bo jednak ta biel jest zbyt intensywna jak dla mnie. W razie czego mam jeszcze cieliste w odwodzie :) |
_________________ *Mój wieczór panieński, etap szaleństw w klubie, przyplątuje się jakiś facet i zwraca do mojej zamężnej już wtedy koleżanki:
Koleżanka:
|
|
|
|
Pepsi
Wiek: 41 Dołączyła: 12 Kwi 2009 Posty: 535 Skąd: Nibylandia
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 5:22 pm
|
|
|
Mam 1 parę rajstop i tony pończoch. Chodzę tylko w samonośnych więc dla mnie wybór był oczywisty. Poza tym pończochy są dużo wygodniejsze bardziej komfortowe. jak dla mnie oczywiście |
_________________ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"
|
|
|
|
|
madzialenka
Wiek: 39 Dołączyła: 09 Mar 2009 Posty: 735 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 10:44 pm
|
|
|
ja już się zdecydowałam pończochy na pas w kolorze ciała |
|
|
skalimonka
żona skalimona
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:27 pm
|
|
|
Powiedzcie ile orientacyjnie kosztuja ponczochy samonosne, takie wlasnie z dosc szeroka koronka? Jest to duzy wydatek? nigdy nie nosilam... |
_________________ |
|
|
|
|
doni_iza
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 7:55 am
|
|
|
skalimonka napisał/a: | Powiedzcie ile orientacyjnie kosztuja ponczochy samonosne, takie wlasnie z dosc szeroka koronka? Jest to duzy wydatek? nigdy nie nosilam... |
Ja za parę w gattcie płaciłam koło 20 zł. |
|
|
skalimonka
żona skalimona
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 8:15 am
|
|
|
Ojej, dziekuje nie wiem dlaczego wydawalo mi sie, ze sa drozsze... |
_________________ |
|
|
|
|
Sylwiam
|
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 10:52 am
|
|
|
A ja byłam dwa tygodnie temu na weselu, na którym panna młoda w ogóle nie miała pończoch czy rajstop i moim zdaniem wyglądała OK. Długie, zgrabne, opalone nogi obroniły się bez żadnych dodatków (poza podwiązką oczywiście).
Dodam, że na stopach miała modne sandały, które szerokimi pasami oplatają stopę i zapinają się na kostce.
Ja zakupiłam buty z odkrytym palcem i też się zastanawiam, czy mam do nich zakładać pończochy. |
_________________ Sylwia |
|
|
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 3:40 pm
|
|
|
Kupiłam pończochy samonośne, ale będę miała do nich także pas, wydaje mi się, że takie zestawienie się sprawdzi Za pończochy zapłaciłam 15 zł, za pas 45 zł. Pas jest od kompletu (do biustonosza i majtek), pończochy sa trochę ciemniejsze, ale ujdą, niestety ciężko mi było znaleźć pończochy w kolorze jasnego ecru |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
|
|
|
|
Tissaia
pani stara*
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 4:56 pm
|
|
|
Ja dorwałam takie w Gatcie - właśnie ecru. Ale nie przejmuj się. Jeśli są bardzo cienkie, to nie ma to znaczenia, czy są bardziej białe, bardziej cieliste czy bardziej ecru. Na weselu miałam 8 den białe, na zdjęciach 8 den ecru. Różnicy praktycznie nie było widać. |
Koleżanka:
|
|
|
|
Basia.83
Wiek: 41 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 62 Skąd: okolice łodzi
|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 6:24 pm
|
|
|
Ja też kupiłam w Gattcie i faktycznie jak cienkie to nie widać |
|
|
|
|
Marchewunia
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 7:58 am
|
|
|
a ile den mają te najcieńsze pończochy? |
|
|
|
|
resta82
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 6:15 pm
|
|
|
najcieńsze jakie znalazłam 8den |
|
|
|
|
marciami
Żona i mama :)
Wiek: 37 Dołączyła: 16 Sty 2010 Posty: 1117 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 5:56 pm
|
|
|
a sa pończochy bezszwowe? chodzi mi o to, zeby nie miały tego szwu na palcach, zeby można było do butów z odkrytymi palcami je włożyć. |
|
|
Malena
dziennikarzynka:)
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 6:06 pm
|
|
|
marciami, sa oczywiscie. Choc raczej do odkrytych palców wcale nie zaklada się rajstop. |
Ostatnio zmieniony przez Malena Wto Sty 18, 2011 6:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bian
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:17 pm
|
|
|
Malena napisał/a: | Choc raczej do odkrytych palców wcale nie zaklada się rajstop |
Popieram, nie wygląda to dobrze, nawet w przypadku bezszwowych pończoch |
|
|
marciami
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:31 pm
|
|
|
hmmm... no to mam problem chciałabym buty w formie sandałek, ale mój K. marzy o tych ponczochach |
|
|
mietka
double trouble
Wiek: 47 Dołączyła: 28 Cze 2007 Posty: 1749 Skąd: Łódź/Żabiczki
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:44 pm
|
|
|
marciami napisał/a: | mój K. marzy o tych ponczochach |
raczej nie będzie mu wygodnie pod spodniami... szczególnie w sierpniu |
_________________ |
|
|
|
|
marciami
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 8:15 pm
|
|
|
mietka napisał/a: | raczej nie będzie mu wygodnie pod spodniami... szczególnie w sierpniu |
matko niemal spadłam z krzesła |
|
|
PaniPola
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 12:22 pm
|
|
|
marciami napisał/a: | hmmm... no to mam problem chciałabym buty w formie sandałek, ale mój K. marzy o tych ponczochach |
to moze kabaretki- pończochy, pasuja do odkrytych butow i zakrytych. Bedzie wilk syty i owca cala..:-)))) ( Pończochy i sandalki)
powodzenia |
_________________ Pola |
|
|
|
|
Malena
dziennikarzynka:)
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 12:25 pm
|
|
|
marciami napisał/a: | chciałabym buty w formie sandałek, |
ostatecznie pod długą suknię do butów peep toe mozna załozyć te najcieńsze, ale do tych sandałkowatych to już absolutnie nie...
mietka napisał/a: | raczej nie będzie mu wygodnie pod spodniami... szczególnie w sierpniu | |
|
|
|
|
sachmet
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 1:06 pm
|
|
|
Mnie skręca jak widzę piękne pantofelki z odkrytym paluszkiem i.... mega grube rajty
Malena napisał/a: | ale do tych sandałkowatych to już absolutnie nie... |
Całkowicie się zgadzam. |
|
|
marciami
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 6:00 pm
|
|
|
a ja tam nie wiem nie widzę w tym nic niestosownego czy goście będą mi oglądać nogi ? Mój Kuba a i owszem, a na jego satysfakcji to akurat zależy bardziej niż na gościach nie wiem zresztą, jeszcze się zobaczy |
|
|
Frezja1980
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 11:30 pm
|
|
|
marciami napisał/a: | a sa pończochy bezszwowe? chodzi mi o to, zeby nie miały tego szwu na palcach, zeby można było do butów z odkrytymi palcami je włożyć. |
a może cos takiego?
http://allegro.pl/rajstop...1403288738.html |
|
|
marciami
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 12:02 pm
|
|
|
hmmm...trochę głupio to wygląda jak mi zdejmą buty to trochę klapa marudzę co? |
|
|
anooleczka
Szczęśliwa Żona
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 8:00 pm
|
|
|
Ja tez nie mam problemu. Zakupie najciensze ponczochy samonosne- takie nosze. Uwazam, ze slub to na tyle elegancka uroczystosc, ze powiino sie zalozyc ponczochy czy rajstopy. I zgadzam sie z dziewczynami- do butow z odkrytymi palcami a tym bardziej sandalow stopy powinny byc gole.
Zastanawiam sie tylko czy musza byc biale?? Wiem, ze duzo PM ma biale, ja bym wolala cieliste. |
_________________ |
|
|
|
|
paulinkaaMU
Wiek: 37 Dołączyła: 15 Sie 2009 Posty: 1509 Skąd: Pabianice/Wrocław
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 8:46 pm
|
|
|
anooleczka napisał/a: | Zastanawiam sie tylko czy musza byc biale?? Wiem, ze duzo PM ma biale, ja bym wolala cieliste. |
mi białe rajstopy, podobnie jak rękawiczki i białe buciki zapinane na kostce kojarzą się bardziej z komunią niż ślubem Także zdecydowanie cieliste - wyglądają po prostu naturalnie |
|
|
anuszkaa
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 9:17 am
|
|
|
ja tez zaloze cieliste ponczochy |
_________________ |
|
|
|
|
Hellen
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 2:37 pm
|
|
|
Ja będę pewnie albo bez rajstop, albo w bardzo cieniutkich ale cielistych. Nie podobają mi się białe. |
|
|
wamaba
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 11:29 pm
|
|
|
Ja pewnie też zdecyduję się na cielisty rajstopy albo pończochy, bo jakoś tak nie wyobrażam sobie gołych nóg. |
|
|
|
|
M_and_M
Michałowa :)
Wiek: 44 Dołączyła: 03 Sie 2010 Posty: 563 Skąd: teo, widzew
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 11:45 am
|
|
|
czy ponczochy samonośne nie odparzają Wam ud? mnie sie tak raz zdarzylo i nie wiem, jaka decyzje podejmowac |
|
|
Agnieszka19
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 12:00 pm
|
|
|
No właśnie ja do tej pory zawsze zakładałam samonośne pończochy, ale ostatnio jak byłam na weselu w grudniu to właśnie mi się zsuwały... Tzn odklejał się silikon wykręcał się jakby i wszystko się obsuwało...
Nie wiem z czego to wynika ale teraz właśnie boję się znowu zaryzykować i chyba założę jedna rajstopy w maju na wesele... |
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 1:46 pm
|
|
|
Agnieszka19 napisał/a: | ostatnio jak byłam na weselu w grudniu to właśnie mi się zsuwały... | Może to kwestia niskiej temperatury na dworze? Nie żartuję, bo mnie też Agnieszka19 napisał/a: | odklejał się silikon wykręcał się jakby i wszystko się obsuwało... | , do tego stopnia, że pończochy zsuwały się do kolan i musiałam je zdjąć, a było to jeden jedyny raz - na studniówce, która była w styczniu Potem wielokrotnie miałam na sobie pończochy (ale nigdy zimą), także tę parę ze studniówki i takiego problemu nie miałam, więc może ta moja spiskowa teoria ma sens? |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
|
|
|
|
Agnieszka19
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 2:15 pm
|
|
|
No widzisz to może faktycznie temperatura ma znaczenie |
|
|
czkawka
Firma
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 12:46 pm
|
|
|
Z tymi samonosnymi pończochami to fakt, zsuwają sie.. Musicie pamiętać o tym ze na weselach tańce są bardzo zywiołowe nie jak na studniówce: podskaiwania, kankany, "szarpańce weselne" itp. |
Ostatnio zmieniony przez czkawka Wto Mar 01, 2011 12:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
anuszkaa
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 1:11 pm
|
|
|
czkawka napisał/a: | Z tymi samonosnymi pończochami to fakt, zsuwają sie.. |
no nie wiem. ja w ogole rajstop nie nosze, tylko wlasnie ponczochy samonosne i jeszcze nigdy mi sie nie zsunely |
_________________ |
|
|
|
|
Karola5
Wiek: 43 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 980 Skąd: Łódź/Wawa
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 6:10 pm
|
|
|
A mnie się zsuwają zawsze bo mam bardzo szczupłe nogi
więc zakładam tylko po to by zaraz zdjąć |
|
|
Agnieszka19
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 6:14 pm
|
|
|
anuszkaa napisał/a: | czkawka napisał/a: | Z tymi samonosnymi pończochami to fakt, zsuwają sie.. |
no nie wiem. ja w ogole rajstop nie nosze, tylko wlasnie ponczochy samonosne i jeszcze nigdy mi sie nie zsunely |
Mnie do tego ostatniego feralnego wesela tez nigdy się nie zsuwały... Ale troche boję się zaryzykować znowu... |
|
|
anuszkaa
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 7:10 pm
|
|
|
Karola5 napisał/a: | A mnie się zsuwają zawsze bo mam bardzo szczupłe nogi
no to moze kupujesz za duzy rozmiar |
_________________ |
|
|
|
|
Karola5
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 9:51 pm
|
|
|
anuszkaa napisał/a: | Karola5 napisał/a: | A mnie się zsuwają zawsze bo mam bardzo szczupłe nogi
no to moze kupujesz za duzy rozmiar |
Hm... mam 170cm wzrostu więc "3" to minimum, chyba że chcę mieć podkolanówki |
|
|
Joanka
Firma
Wiek: 52 Dołączyła: 18 Lis 2010 Posty: 26 Skąd: Łódź, teofilów
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 10:17 pm
|
|
|
Karola5 napisał/a: | więc zakładam tylko po to by zaraz zdjąć |
dobre, dobre bravo Karola5
ja bym nie zakładała samonośnych na wesele - ale akurat z powodu zbyt obfitych ud... jakoś tak się rolują.
Także ja wybieram rajstopy - jakis piękny cielisty kolor. |
|
|
|
|
Suelen
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 10:36 pm
|
|
|
A Ja udzielę rady na własnym przykładzie
Wybrałam pończochy samonośne, piękne z koronką typ jakiś bezooczkowy, sporo kosztowały. Na ślub się odstroiłam, założyłam, leżały super. Ślub minął, aż w połowie wesela czuję, że mnie nogi pieką, ale dałam radę. Gdy się już rozebrałam po weselu, nogi miałam, czerwone, spuchnięte, w bąblach. Nie obył sie bez lekarza, okazało sie, że silikon na pasku miał jakiś składnik uczulający
Jeśli, któraś jest alergikiem lepiej niech wypróbuje je troszkę wcześniej. |
|
|
|
|
Joanka
Firma
Wiek: 52 Dołączyła: 18 Lis 2010 Posty: 26 Skąd: Łódź, teofilów
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 11:41 pm
|
|
|
O matko Suelen, jakie przeżycia. Gratulacje za wytrwałość w takim razie!
NO właśnie, najlepiej wcześniej wypróbować. Tak jeszcze myślę o tych pończochach dla siebie - są takie sexowne wypróbuję chyba pas w takim razie. Może będzie ok, na trochę obfitszych udach co Wy na to? Ale doświadczenia w pasach w ogóle nie mam... |
|
|
|
|
Karola5
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 8:23 am
|
|
|
To ja może dodam choć nie z wesela.. wybrałam się do pracy w pończochach i wszystko było w miarę oki do momentu powrotu z pracy. Szliśmy z kolegą kawałek do autobusu gdy się zaczęły zsuwać. Mina kolegi bezcenna gdy kazałam mu na chwilkę się zatrzymać i nie patrzeć jak podciągam pończochy ..i to kilka razy bo niestety nic to nie dało i ciągle czułam jak zjeżdżają.. więc maszerowałam przez rondo ONZ trzymając przez sukienkę na wysokości ud te cholerne pończochy żeby nie pałętały mi się przy kostkach, aż dotarłam do najbliższej toalety i je zdjęłam... |
|
|
Emmi
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 11:18 pm
|
|
|
Wszystko przy pończochach samonośnych zależy od rozmiaru,jakości i jak to bywa nie każdemu muszą odpowiadać. Jeśli nie nosicie ich na co dzień to najlepiej wypróbujcie przez jakiś czas przed ślubem jakie i w jakim rozmiarze pasują. A może być i tak że np. wcale, bo jak ktoś pisał wyżej występuje reakcja alergiczna na pasek z silikonu. To tak jak z farbą do włosów...zanim użyjemy robimy zawsze test skórny. Ja noszę samonośki bardzo często i powiem wam że nigdy nie miałam z nimi najmniejszego problemu. Uwielbiam je...są bardzo sexi |
|
|
555
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 12:00 am
|
|
|
ja te z nigdy nie miałam problemu z pończochami samonośnymi..
Joanka napisał/a: | Może będzie ok, na trochę obfitszych udach co Wy na to? | ja mam trochę tęższe uda i zawsze podciągam pończochy samonośne tylko do takiej wysokości, żeby się brzydko nie wrzynały, w ogóle nie wyobrażam sobie nosić ich w pachwinie..
a żeby się nie zsunęły to dodatkowo można założyć pas do pończoch.. swego czasu nosiłam pończochy do paska, takie tradycyjne, ale jednak gumki do których się przypina pończochy w pasie pracują i takie pończochy dość często się rolują w kostkach, właśnie z powodu tego, że gumki w pasie mogą się trochę wyciągnąć, a takie pończochy są mniej elastyczne niż samonośne..
natomiast okropnie mi się nie podoba gumka od rajstop odznaczająca się w pasie, często nawet na bardzo szczupłych dziewczynach.. masakra.. |
|
|
Agnieszka19
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 5:34 pm
|
|
|
555 napisał/a: |
natomiast okropnie mi się nie podoba gumka od rajstop odznaczająca się w pasie, często nawet na bardzo szczupłych dziewczynach.. masakra.. |
Właśnie ja tez tego nie znoszę, dlatego do tej pory zawsze nosiłam pończochy, ale po ostatnim razie trochę sie cykam.... |
|
|
555
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 7:03 pm
|
|
|
Agnieszka19, to może asekuracyjnie dołącz pas do pończoch..? |
|
|
|