CIASTA I TORTY |
Autor |
Wiadomość |
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 5:29 pm
|
|
|
korzystałam jak dotąd z tego przepisu |
_________________ |
|
|
|
|
klarysa
Dołączyła: 01 Lut 2007 Posty: 895 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 1:14 pm
|
|
|
Dzięki za polecenie śmietanfixa do tortu! Wyszedł super Krem do środka zrobiliśmy z 36% śmietany i był bardzo gęsty, a na wierzch i boki z 30% (bo nam tej pierwszej zabrakło ) i był lekki, puszysty. Znajoma poleciła zmieszać obie następnym razem. |
|
|
|
|
ewa.krzys
Dołączyła: 17 Lut 2011 Posty: 2643 Skąd: z niedaleka
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 1:16 pm
|
|
|
klarysa, a ja proponuję jeszcze dodać roztopioną białą czekoladę z serkiem homogenizowanym (oczywiście ostudzone), dodać wtedy mniej cukru i na sam koniec śmietanfix. Czekolada dodaje takiego fajnego posmaku |
_________________
|
|
|
|
|
dawewe
Wiek: 35 Dołączyła: 31 Sty 2011 Posty: 311 Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 10:59 pm
|
|
|
Moje dzisiejsze dzieło:)
Jutro wstawię kolejnego tym razem Myszkę Minie:) |
_________________
Mój ślubny dzienniczek |
|
|
|
|
monika_zyga
Wiek: 37 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 401 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
dawewe
Wiek: 35 Dołączyła: 31 Sty 2011 Posty: 311 Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:06 pm
|
|
|
monika_zyga, sama robie na mam formy :P nie mam zdjecia w przekroju bo nie byl on robiony dla mnie ale przekładany był bitą smietaną i świeżymi truskawkami
[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 10:50 pm ]
|
_________________
Mój ślubny dzienniczek |
|
|
|
|
demonka
Dołączyła: 24 Sty 2012 Posty: 564 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 1:08 pm
|
|
|
dawewe śliczne cudeńka aż ślinka cieknie, ja też bardzo lubię piec ciasta
[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 9:10 am ]
no to pochwalę się też moimi wypiekami
[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 9:14 am ]
i jeszcze jedna dawka
PC041557.jpg Kremowe ciasto z makiem i wiśniami |
Pobierz Plik ściągnięto 994 raz(y) 76.39 KB |
PA081290.jpg Rolada cytrynowa |
Pobierz Plik ściągnięto 1002 raz(y) 67 KB |
PA081282.jpg Metrowce |
Pobierz Plik ściągnięto 1022 raz(y) 95.09 KB |
P1291906.jpg Ciasto balowe |
Pobierz Plik ściągnięto 943 raz(y) 92.52 KB |
P1141866.jpg Tiramisu w biszkopcie |
Pobierz Plik ściągnięto 979 raz(y) 70.57 KB |
P1071823.jpg Kakaowy serniczek |
Pobierz Plik ściągnięto 986 raz(y) 65.42 KB |
|
_________________
|
|
|
|
|
asiaj2001
Dołączyła: 02 Sie 2010 Posty: 206 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 11:59 am
|
|
|
macie jakiś pomysł i przepisy na szybki i smaczny deser (najlepiej bez pieczenia)? |
_________________
|
|
|
|
|
aga22666
Dołączyła: 13 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: łódź
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 12:09 pm
|
|
|
demonka mam ślinotok...:) szczególnie na to tiramisu...uwielbiam
[ Dodano: Pią Lut 03, 2012 12:10 pm ]
bez pieczenia i na szybko robie banoffee pie albo 3bit. Przepisy sa w google |
_________________ aga22666
|
|
|
|
|
demonka
Dołączyła: 24 Sty 2012 Posty: 564 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 1:15 pm
|
|
|
asiaj2001 zależy co lubisz możesz zrobić mnóstwo rzeczy bez pieczenia
Np. bardzo prosto można zrobić kolorowe ptasie mleczko, bardzo lekkie jak puszek:
3 galaretki o różnych kolorkach rozpuść osobno każdą w 1,5 szkl. wody i ostudź, weź mleko w puszce skondensowane niesłodzone, lekko spień mikserem, podziel je na 3 i do każdej dodaj ostudzoną galaretkę, warstwy wylewaj albo do pucharków albo do tortownicy i gotowe
zamiast mleka możesz użyć serki homo waniliowe, wtedy Ci wyjdzie taki serniczek na zimno albo ubitą kremówkę - ok. 0,75 l (jeszcze lepsze)
pyszne jest też tiramisu
albo ja przepadam za pianką cytrynową, z czystym sumieniem polecam:
0,5 l kremówki ubijasz na sztywno, dodajesz 2-3 łyżki cukru pudru, 2 śnieżki, następnie 2 galaretki cytrynowe rozpuszczasz w 1 szklance wrzątku i studzisz, płynną galaretkę dodajesz do śmietanki, mieszasz mikserem i szybciutko do tortownicy lub w pucharki, bo masa szybko tężeje...
Zamiast galaretki cytrynowej możesz użyć innej ulubionej, ale ja zawsze jakoś lubię to orzeźwienie cytrynowe potem na wierzch układam pokrojoną w kostkę kolejną galaretkę cytrynową, ozdabiam plasterkami cytrynki i super |
_________________
|
|
|
|
|
malinka1984
Wiek: 40 Dołączyła: 07 Sie 2008 Posty: 987 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 1:21 pm
|
|
|
Pyszny deserek który zaserwowała mi przyjaciółka na ostatniej wizycie, Jabłka przetarte ze słoika ( ja takowe mam) jak na jabłecznik podgrzewamy z dodatkiem cynamonu i jak troszkę się podgrzeją i nabiorą aromatu wkładamy do kieliszka np. do wina, ubijamy miedzy czasie smietanę 36% i nakładamy schłodzoną bita smietanę na gorace jabłka, posypać można cynamonem albo brązowym cukrem. Mniami ... |
_________________ malinka1984
|
|
|
|
|
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 1:58 pm
|
|
|
demonka jesli można to poprosze przepis na metrowce bo wyglądają obłędnie |
_________________ |
|
|
|
|
demonka
Dołączyła: 24 Sty 2012 Posty: 564 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 9:17 am
|
|
|
kochecka specjalnie dla Ciebie podaję przepis na metrowce:
Ciasto
- 3 szklanki mąki
- 16 łyżek zimnej przegotowanej wody
- 16 łyżek oleju
- 2 szklanki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 8 jajek
Wodę zagotuj z cukrem i ostudź. Stopniowo dodawaj mąkę, żółtka, olej, proszek do pieczenia, a na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao, dobrze wymieszaj. Wlej ciasta osobno do 2 jednakowych foremek keksowych wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą, piecz ok. 35-40 min. w temp. 180 st.C
Masa
- 3 szklanki mleka
- 8 łyżek cukru
- 1,5 kostki margaryny
- 8 czubatych łyżek mąki pszennej
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrób z 8 łyżkami mąki i wlej cienkim strumyczkiem na gotujące się mleko. Zagotuj, mieszając cały czas i potem ostudź.
Margarynę utrzyj, dodawaj po łyżce zimnego budyniu, miksuj, by powstała puszysta masa.
Ostudzone ciasta pokrój na kromki jak chleb, smaruj je masą i układaj na przemian: ciemna kromka, masa, jasna kromka, masa itd., by ponownie uformować 2 podłużne ciasta.
Polewa
- 1/2 kostki margaryny
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka wody
Do rondla włóż margarynę, stop na małym ogniu, dodaj cukier i kakao oraz łyżkę wody. Energicznie rozmieszaj, zagotuj (trzeba chwilę pogotować, ok.3-4 min.) i lekko przestudzić. Letnią polewą udekorować ciasto
SMACZNEGO |
_________________
|
|
|
|
|
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 6:03 pm
|
|
|
demonka dzięki, na pewno skorzystam
a ja wrzucam przepis na szybkie i smaczne ciasto drożdżowe (ciasto długo zachowuje wilgoć).
SKŁADNIKI:
10 dag drożdży
1 szklanka cukru
cukier waniliowy 16g
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
5 (roztrzepanych) jajek
5 szklanek mąki pszennej
Składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
Wszystkie składniki wkładamy po kolei (tak jak wg listy) warstwowo do miski. Miskę odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
W tym czasie zabieram się za kruszonkę:
SKŁADNIKI:
pół kostki masła lub margaryny Palma (jest dość twarda)
1 żółtko
4 łyżki cukru
trochę mąki tak aby powstało kruche ciasto (mi wychodzi zazwyczaj ok 5 czubatych łyżek)
wszystko razem zagnieść i włożyć do lodówki. Na 5-10 min przed wstawieniem ciasta do piekarnika - ciasto na kruszonkę wstawiam do zamrażalnika.
Po 1 godzinie mieszam ciasto drożdżowe. Wylewam na blachę i ścieram na tartce (na grubych oczkach) ciasto na kruszonkę tak aby pokryć dokładnie całość.
Latem dodatkowo posypuję jagodami. Nie polecam truskawek, rabarbaru ani malin - za każdym razem kiedy ich użyłam ciasto mi siadło.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni a po włożeniu ciasta zmniejszyć do 180. Ciasto piec 40-50 min.
[/u] |
_________________ |
|
|
|
|
klara76
Wiek: 47 Dołączyła: 06 Sie 2006 Posty: 538 Skąd: łódź-bałuty
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 7:10 pm
|
|
|
kochecka, ale to ciasto mieszamy jak, ręką czy mikserem? to jest porcja na jaką blachę? |
_________________ |
|
|
|
|
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 9:25 pm
|
|
|
klara76 napisał/a: | ciasto mieszamy jak, ręką czy mikserem? |
ręcznie. Ja robię je na blaszce o wymiarach 25 x 35. |
_________________ |
|
|
|
|
malinka1984
Wiek: 40 Dołączyła: 07 Sie 2008 Posty: 987 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 8:25 pm
|
|
|
wczorajszy Rainbow Dash
|
_________________ |
|
|
|
|
klara76
Wiek: 47 Dołączyła: 06 Sie 2006 Posty: 538 Skąd: łódź-bałuty
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 8:43 pm
|
|
|
kochecka, cudny tort; szacun |
_________________ |
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 9:36 pm
|
|
|
kochecka, |
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
dawewe
Wiek: 35 Dołączyła: 31 Sty 2011 Posty: 311 Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 12:28 am
|
|
|
to moje ostatnie dzieło .. nie jestem w 100% zadowolona ale najważniejsze ze klient był i że smakował :D
|
_________________
Mój ślubny dzienniczek |
|
|
|
|
kariczeq
Wiek: 39 Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 1076 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 9:16 am
|
|
|
dawewe, no kochana chyba się uśmiechnę do Ciebie po tort na roczek Filipa, choć wiem, że to jeszcze czas, ale jak wracasz to pewnie będziesz miała masę klientów |
_________________
udanego dnia Gość |
|
|
|
|
dawewe
Wiek: 35 Dołączyła: 31 Sty 2011 Posty: 311 Skąd: Aleksandrów /ZGIERZ
|
|
|
|
|
kariczeq
Wiek: 39 Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 1076 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 9:09 am
|
|
|
dawewe, to się wstępnie zapisuje na luty 2013 |
_________________
udanego dnia Gość |
|
|
|
|
anooleczka
Szczęśliwa Żona
Wiek: 39 Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 1040 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 1:29 pm
|
|
|
Dziewczyny zamierzam zrobic tort pietrowy dla rodzicow na 30 rocznice slubu.
Mase na pokrycie chce samam zrobic i tak samo mase na ozdoby (kwiaty).
Moglybyscie mi doradzic jakis sprawdzony przepis na te masy i podpowiedziec jak zrobic taki tort??
Chce zdrobic 2 pietra a masa zabarwie galaretka.
Prosze o pomoc |
_________________ |
|
|
|
|
M4rcysi4
Wiek: 34 Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 4350 Skąd: Bełchatów
|
|
|
|
|
demonka
Dołączyła: 24 Sty 2012 Posty: 564 Skąd: Zgierz/Łódź
|
|
|
|
|
evelinka
Wiek: 37 Dołączyła: 06 Lut 2008 Posty: 554 Skąd: ja to mogę wiedzieć?
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 7:06 pm
|
|
|
Pokaże Wam tort, który zrobiłam na chrzciny Niny:
foto: Marta Rawecka |
|
|
|
|
anooleczka
Szczęśliwa Żona
Wiek: 39 Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 1040 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 7:30 pm
|
|
|
evelinka, wow |
_________________ |
|
|
|
|
kochecka
żona i mama
Dołączyła: 16 Mar 2007 Posty: 1652 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 8:20 pm
|
|
|
anooleczka napisał/a: | evelinka, wow |
mistrzostwo |
_________________ |
|
|
|
|
aga22666
Dołączyła: 13 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: łódź
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 1:22 pm
|
|
|
kochecka napisał/a: | anooleczka napisał/a: | evelinka, wow |
mistrzostwo |
nawet mało powiedziane Może sie zgłoszę na jakis roczek co > na serio piękny. A jaki smak? |
_________________ aga22666
|
|
|
|
|
evelinka
Wiek: 37 Dołączyła: 06 Lut 2008 Posty: 554 Skąd: ja to mogę wiedzieć?
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 6:42 pm
|
|
|
Dziękuję dziewczyny. Aż się rumienię
aga22666 napisał/a: | A jaki smak? | W środku jest różowy biszkopt przełożony bitą śmietaną. Na wierzchu obłożony Kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Przepis z bloga "mojewypieki". Ten piętrowy ma wszystkie warstwy jednolite. Ale na dziś (dla gości, którzy nie mogli być na chrzcinach) zrobiłam 3 różne warstwy i dodatkowo do bitej śmietany dodałam jagody. Wyszło chyba smaczniejsze z owocami w środku. |
|
|
|
|
aga22666
Dołączyła: 13 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: łódź
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 7:01 pm
|
|
|
az zapisalam w zakladkach i moze niedlugo zrobie sama dzieki za inspiracje |
_________________ aga22666
|
|
|
|
|
Prowansja
Dołączyła: 04 Lip 2012 Posty: 209 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 10:31 pm
|
|
|
Ja polecam ten sernik http://www.mojeciasto.pl/...k_puszysty.html
Kilka razy go robiłam i za każdym razem wychodzi pyszny. Ja jeszcze do tych herbatników na spód dodaję trochę zmielonych orzechów arachidowych, pyszotka
[ Dodano: Nie Wrz 16, 2012 10:32 pm ]
Można dodać mniej jajek,ja daję 5 i też wychodzi dobry. |
|
|
|
|
artisticzoom
Firma
Wiek: 47 Dołączyła: 31 Lip 2010 Posty: 191 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 9:57 am
|
|
|
ojejuniu, to nie był dobry pomysl by wchodzić w ten wątek...
siedzę teraz uśliniona
Ewelinka- ale zaszalałaś, extra! |
_________________ Pozdrawiam - Anita Komorowska Fotografia Ślubna i Dziecięca |
|
|
|
|
marekpiotr1984
Dołączył: 31 Gru 2012 Posty: 5 Skąd: Polska
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 3:38 pm
|
|
|
A wiecie jak my mężczyźni lubimy słodycze:) Nie znam takich facetów, którzy nie lubią. A ja to juz zwłaszcza. Chyba zacznę lizać ekran |
|
|
|
|
bambolea
Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 397 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2013 3:51 pm
|
|
|
To mój torcik, który przygotowałam na roczek mojej Chrześnicy. Jestem z niego bardzo dumna, choć nie wygląda jak z cukierni:P
Torcik jest przepyszny, na bitej śmietanie z truskawkami i musem truskawkowym |
_________________
|
|
|
|
|
aga22666
Dołączyła: 13 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: łódź
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 9:54 pm
|
|
|
A to torcik wykonany własnoręcznie na roczek mojej Poli
Smak identyczny jak u poprzedniczki |
_________________ aga22666
|
Ostatnio zmieniony przez aga22666 Sob Sty 05, 2013 9:55 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
bambolea
Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 397 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 2:03 pm
|
|
|
aga22666, śliczny torcik, bardzo mi się podoba! I te kapcioszki... |
_________________
|
|
|
|
|
aga22666
Dołączyła: 13 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: łódź
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 10:47 pm
|
|
|
bambolea dziękuję |
_________________ aga22666
|
|
|
|
|
mietka
double trouble
Wiek: 46 Dołączyła: 28 Cze 2007 Posty: 1749 Skąd: Łódź/Żabiczki
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 9:34 am
|
|
|
odgrzebałam wśród zdjęć helołkitkowy tort na specjalne zamowienie Helenki
|
_________________ |
|
|
|
|
paulinkaaMU
Wiek: 37 Dołączyła: 15 Sie 2009 Posty: 1509 Skąd: Pabianice/Wrocław
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 9:35 am
|
|
|
Jeśli muffinki można "podciągnąć" pod ciasta - to mam nadzieję, że dobrze wybrałam wątek
Mój srawdzony przepis na czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone:kwestia smaku
Wychodzą zawsze przepyszne, tylko w żadnym razie nie wolno miksować ciasta mikserem (tylko delikatnie łyżką, zgodnie z przepisem).
|
_________________
|
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 9:52 am
|
|
|
paulinkaaMU, wygląda na przepyszną aż mam ochotę upiec coś czekoladowego |
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
paulinkaaMU
Wiek: 37 Dołączyła: 15 Sie 2009 Posty: 1509 Skąd: Pabianice/Wrocław
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 9:53 am
|
|
|
PositiveAga, i takie też są, wierz mi A najbardziej lubię w nich to, że za wyjątkiem mascarpone (standardowe opakowanie 250g wystarcza na dwie porcje), który raczej kupuję specjalnie, jak coś z nim robię, wszystkie pozostałe składniki mam zawsze w domu, więc tym bardziej to zachęca, żeby je upiec |
_________________
|
|
|
|
|
@Mac-erson
Administrator forum.wesele-lodz.pl
Wiek: 51 Dołączył: 10 Lis 2006 Posty: 323 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 9:52 pm
|
|
|
dawewe - zrobiła nam super smaczny torcik na 40-tkę
muzyczny na specjalne nasze życzenie.
dzięki.
|
|
|
|
|
wisieneczka85
Wiek: 38 Dołączyła: 29 Lip 2008 Posty: 385 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
M4rcysi4
Wiek: 34 Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 4350 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 10:44 am
|
|
|
evelinka, dopiero teraz zobaczyłam Twój falbaniasty torcik!
P R Z E P I Ę K N Y!
Jest tak cudowny, że przepadłam Tym kolorem przekupiłaś mnie ostatecznie.
Powiedz proszę, czy jest gdzieś instrukcja jak zrobić taką dekorację i przepisy, z których robiłaś biszkopt, masę (z jagodami) i ten krem maślany?
Na prawdę jestem pod ogromnym wrażeniem.
Co nie zmienia faktu, że pozostałe dzieła też są piękne. Dziewczyny chapeau bas |
_________________
|
|
|
|
|
ZoltyTulipan
Wiek: 35 Dołączyła: 04 Maj 2012 Posty: 1217 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2013 11:35 am
|
|
|
Mój pierwszy w życiu torcik bezowy Może nie wygląda tak ładnie jak Wasze ciasta, ale jestem cholernie dumna Bo beza mi dopiero za 3 razem wyszła
Zaraz jedziemy do rodziców na obiad i będziemy próbować Mam nadzieje, że w smaku będzie nie najgorszy |
_________________
|
|
|
|
|
PositiveAga
PozytywneInspiracje
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Cze 2009 Posty: 1844 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 1:25 pm
|
|
|
nie wiem czy w dobrym dziale ale na temat tortów i dekoracji
gdyby ktoś potrzebował buciki - trampki na tort dziecięcy to znalazłam taki tutorial
|
_________________
Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar |
|
|
|
|
Ewa_Ewi
Dołączyła: 15 Cze 2011 Posty: 455 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 8:11 pm
|
|
|
Jelzei chodzi o torty i inne wypieki to polecam moja koleżankę prowadzącą firmę Słodkie Słówka http://www.slodkieslowka.pl/ (i profil na fejsie) ))))))))) |
|
|
|
|
|